Ankara 1 Şubesi

Eğitim çalışanlarının güçlü sesi, genel yetkinin değişmeyen adresi Eğitim-Bir-Sen

Eğitim çalışanlarının güçlü sesi, genel yetkinin değişmeyen adresi  Eğitim-Bir-Sen
 
Bizdeki sûz-ı dil var mıdır acep 
Tutuşup can veren pervanelerde 
 
Bir büyük maksadı gaye edinen, emeği, eğitim çalışanını, daima ilerlemeyi, millî ve manevi kıymetlerimizin baş tacı edilmesini murat eden, milletimizin bizlere emaneti en kıymetlilerimiz çocuklarımızı çağın gerektiği donanım ile mücehhez edinmeyi kendine şiar edinenlerin sendikası Eğitim Bir-Sen'imiz kurulduğu ilk günkü heyecanı ile yolculuğuna devam etmektedir.
 
Kültür, sanat ve edebiyat dünyamızın ağabeyi, düşünce iklimimizin müessir kalemi, salonların ve meydanların gür sesli hakikatten taraf hatibi, öğrencilerin müşfik ve yolu aydınlatan öğretmeni, bir kutlu yol birlikteliği Eğitim BirSenimizin Kurucu Genel Başkanı Akif İnan ve arkadaşlarının belirlediği değerler çizgisinde bir tutuşup yanan pervane misal aşkımız, heyecanımız sürmektedir. 
 
2021 yılında da yine önde hep öncü sendikacılık anlayışımızla birinci ve yetkili sendika olmamızda gayretini esirgemeyen, gece gündüz saflarımıza yenilerini katmak için mücadelesini katmerleyen, söz sihirdir, Her hakikat sözde dirilir… Söz olur, niyet olur, nasip olur, yol olur, hallolur diyerek her anı yüce hakikate ve birlikteliğimizi ziyadeleştirmeye adayan siz değerli yol arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim. Dilerim ki bu dünyada da mükâfatlarını umacağımız ukbada da izzet bulanlardan olasınız.  Sezai Karakoç Üstat şöyle söylemiş: Beni çıkardığında anlamın bozulmuyorsa bundan böyle ayrı yazılalım. Kim bizden ayrılırsa bir eksik oluruz, bizimle olması gerekip de aramızda kim olmazsa bir yanımız göçük kalır. Bizimkisi kutlu bir cümledir kimi çıkarsak mana bozulur. Ayrı yazılmayalım, tüm mana ve hakikati tek bir kutlu cümlede cem edelim. Gayretimiz buna, mücadelemiz bunun içindir.  Ağaç dallarından başka nedir ki? Bu kutlu ağacın her bir dalı, yaprağı özün kendisidir. Hepinize kutlu yolculuğumuz, öğrencilerimiz, bu yola taş döşemiş her bir kıymetimiz adına hassaten teşekkür ederim. 
 
Aşkımızdan hiçbir şey kaybetmeden 2022 yılında da daha kavi başarılar elde edeceğimize olan inancımız, gayretimizi şimdiden ilan ederiz.
 
    Yüksel HAŞLAK
    EĞİTİM-BİR-SEN 
ANKARA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI