Ankara 1 Şubesi

BANKA, BU ANLAMSIZ PROMOSYON İNADINDAN VAZGEÇSİN!

Eğitim-Bir-Sen Çankaya Temsilcisi Nedime Süslü, Yapı Kredi Bankası’yla yapılan promosyon protokolünün yenilenmesi talebinin banka tarafından dikkate alınmamasına tepki gösterdi.

Promosyon güncelleme talebinin meşru bir talep ve doğal bir hak olduğunu söyleyen Süslü, “Banka yetkilileri bu talebimizi görmezlikte gelen duyarsız tutumlarıyla eğitim çalışanlarının gözünde kurumsal saygınlıklarını yok ediyorlar. Talebimizin dikkate alınmaması halinde eğitim çalışanları olarak müşteri olmaktan kaynaklanan haklarımız başta olmak üzere hukuki yolları sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Çankaya Temsilcisi Nedime Süslü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Çankaya İlçe MEM çalışanlarının maaş promosyon ihalesi 24/12/2021 tarihinde yapılmış ve ihaleyi 9.550 TL ile Yapı Kredi Bankası almıştır. Protokol tarihinden sonra döviz, enflasyon ve kamu görevlileri için bankalara yatırılan parasal miktar büyük oranda artmıştır. Buna bağlı olarak da bazı kurumlarda yapılan yeni promosyon sözleşmeleri daha yüksek rakamlarla imzalanmış, bazı kurumların ise promosyon protokolleri revize edilmiştir.

Sendikamız da Çankaya’daki eğitim alışanlarını temsilen daha önce Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ilgili banka şubesine protokolün revizyonu talebimizi iletmiş,konuyla ilgili müteaddit defalar görüşme gerçekleştirmiştir.

Son olarak 24 Şubat 2023 tarihinde ilçe Başkanımız Nedime Süslü ve Başkan Vekili Hasan Hüseyin Uğraş, Çankaya’daki diğer eğitim sendikalarının temsilcileriyle beraber Yapı Kredi Bankasına, değişen durum ve şartları dikkate alarak protokolün revize edilmesi talebini ilettik. Aynı gün bu talebimizi yazılı olarak da bankaya ulaştırdık.

Eğitim-Bir-Sen olarak ilgili bankaya son çağrımızı yapıyoruz. Promosyon protokolünü günün koşullarına uygun olarak revize ediniz. Eğitim çalışanlarına ödenen promosyon miktarını, değişen ekonomik koşullara uygun olarak güncelleme talebimizi görmezlikten gelmeyiniz. Promosyon güncelleme isteği meşru bir talep ve doğal bir haktır. Bu duyarsız tutumunuzla eğitim çalışanlarının gözünde kurumsal saygınlığınızı yok ediyorsunuz. Talebimizin dikkate alınmaması halinde eğitim çalışanları olarak müşteri olmaktan kaynaklanan haklarımız başta olmak üzere tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.