Ankara 1 Şubesi

"DESTAN YAZABİLMEK"

            “DESTAN YAZABİLMEK”

Saygıdeğer Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanımız Yüksel Haşlak, Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Yönetimi Başkan Yardımcılarımız, Çankaya İlçe Teşkilatı Başkanım, değerli Kadınlar Komisyonu üyesi dava arkadaşlarım hoş geldiniz…

                Komisyonumuzun kuruluşu münasebetiyle düzenlemekte olduğumuz bu toplantıda bir arada bulunmanın hep beraber mutluluğunu yaşamaktayız.

                Değerli arkadaşlarım, bugün buradayız çünkü… Bizler yıllar önce birçok insanın sendikalı olmaya cesaret edemediği dönemlerde hak için haktan yana cesaretimizi yüce Yaradan dan dan alarak “bir kardeşlik ve diriliş hareketi” başlatmıştık. Hala aynı hareketi, her zamanki gibi kadın- erkek hep beraber üstlenmek niyeti ve azmindeyiz. Her zamanki gibi samimiyiz ve bu samimiyetimizin bilincindeyiz.

            Bizler bu bayrağı şair ve eylem adamı, 1992 yılında eğitim Birsen’in ve Memur senin kurucusu, kendini toplum hizmetine adamış, milletimizin maddi ve manevi değerler bakımından ‘’MEDENİYET TOPLUMU’’ olmasını hayat gayesi edinmiş dava adamı AKİF İNAN ve arkadaşlarından devralmış bulunmaktayız. Bizler üstadın dediği gibi  ‘’Kim Demiş Her Şeyin Bitişi Ölüm, Destanlar Yayılır Mezarımızdan’’ sloganı ile sindirilmiş ve hak arama fikrinden uzaklaştırılmış tepkisiz bir toplumdan, BEN VARIM, HAKKIMI ÇİĞNETMEM diyebilen bir topluma geçiş için öncelikle sendikal örgütlenmenin gerekliliğine inandık. Değerli arkadaşlar bana 13 yıl önce eğitim birsen 1nolu şube kadın kolları başkanlığı teklif edildiğinde hak aramanın sendikacılığın reddetmek ve sivil bir itaatsizlik olduğu ön yargısı taşımakta idim. Dün bana ve yol arkadaşlarıma anlatılan eğitim birsen ilkeleri ne mutlu ki Akif İnan tarafından benimsenmiş ve hala devam etmektedir. Hiçbir dönem sendikal muhalefet veya sivil itaatsizlik toptan reddetmek şeklinde yapılmamış yapıcı muhalefeti tercih edilmiştir. Bence de bu büyük başarının altında yatan sırda budur. Hangi parti dönemi olursa olsun Allah’ın izni ile bürokrasi ve diğer örgütler ile diyalog içinde olmaya her şeye rağmen devam edilecektir. Yani dün ne isek bugün hala oyuz.

                                Peki, sevgili dostlar biz ne istiyoruz? Neyi dert ediniyor, neyi misyon ediniyoruz?

 Bugün birileri sıcak evlerinde pijamaları ile facebook da  twiter da evladını şehit veren anaların ağlayan  fotoğraflarını yayınlayarak vatanı kurtardıklarını zannedenlerden  farkımız ne ki yollara düştük.

Dilenen, çöp toplayan, açlıktan ölen, denizlerde boğulan, savaşlarda kolunu, bacağını, anasını, babasını kaybeden çocukların fotograflarını çayını yudumlarken SANAL ALEMLERDE yayınlayıp cümle aleme sanal insanlık dersi verenlerden EVET farkımız var ki bugün yollara düştük buradayız. Çünkü bizler diplomalarının hakkını veren söyleyecek sözü olan erdemli kadınlarız. HZ. İbrahi’me su taşıyan karınca misali haksızlığın, zulmün, vicdansızlığın, hukuksuzluğun kol gezdiği bir dünyada zulme karşı safımız belli. Bizler inandığımız için özgür ve mağrur kadınlarız. Zülüm ebedi olamaz mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bizler elhamdülillah Müslümanız diyorsak eğer insanlığımızın ve zekamızın zekatını  bu toprağın mayasıyla mayalı Nene Hatunlar varken,

Sükûneti ve iffetiyle Hz. Meryem, Hz. Rabia’mız varken,

Metaneti ve adanmışlığıyla Hz. Sümeyye’miz varken,

Öncülüğüyle, inanmışlığıyla Hz. Hatice’miz,

Enerjisi, zekâsı ve muhakematı ile asırlar sonrasının yüreğinde ve beyninde kandiller yakan Hz. Aişe’miz varken, memlekete ve insanlığa bizim de borcumuzu ödememiz gerekmez mi?

ONLAR SANIYORLAR Kİ BİZ SUSSAK MESELE KALMAYACAK

HÂLBUKİ BİZ SUSSAK, TARİH SUSMAYACAK.

TARİH SUSSA, HAKİKAT SUSMAYACAK.

ONLAR SANIYORLAR Kİ BİZDEN KURTULSALAR MESELE KALMAYACAK.

HÂLBUKİ BİZDEN KURTULSALAR VİCDAN AZABINDAN KURTULAMAYACAKLAR

VİDAN AZABINDAN KURTULSALAR, TARİHİN AZABINDAN KURTULAMAYACAKLAR

TARİHİN AZABINDAN KURTULSALAR

TANRININ GAZABINDAN KURTULAMAYACAKLAR.

Amaç belli arkadaşlar: insanlık… İnsan onuruna yaraşır toplumsal hayat, insafa sığar bir emek ve kadın hareketi.

İşte bizler bugün bu yüzden buradayız. Küçük hesapları hiçbir zaman konu edinmeyen kadınlar olarak birlikteyiz. Büyük idealler etrafında ve kolumuza giren yeni arkadaşlarımızla her zamanki heyecanımızla yolumuza devam etmek iradesindeyiz… Ve bu yüzden de buradayız. Kadın ve aileyle ilgili samimi tutumu görmemezlikten gelinemez bir başkanın, aynı samimiyetle kurmak istediği bu komisyonda da bu amaçlar ışığında bulunmaktayız ve VARIZ. Varız ve birçoğumuz “tanış”ız. Ama gelin daha çok tanış olalım, danış olalım, ideallerimize yelken açalım diyoruz. Muhtaç olduğumuz şey de bedenlerimizi peşine takıp sürükleyen zihinlerimiz ve yüreklerimiz. Bizler yaptıklarımız ve yapacaklarımızla kadına ve yaşama dair ne varsa yeni ufuklar belirleyen sendikamız aracılığı ve başkanlarımızın desteği ile marka kadınlar olmak arzusu ile burdayız.

 O halde hoş geldik kendimizi ve insanlığı dinlemeye…

Bize bu fırsatı ve her zaman yanımızda olma sözü veren başkanımız yüksel haşlak bey ve ekibine  Teşekkürler …

Nedime SÜSLÜ

Ankara 1 Nolu Şube

Kadınlar Komisyon Başkanı