Ankara 1 Şubesi

EMEK SÖMÜRÜSÜNE MÜSAADE EDEMEYİZ

 

TEKLİFLERİMİZ DİKKATLE İNCELENMELİ VE DEĞERLENDİRİLMELİ

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan vekili Latif Selvi, Eğitim sorunlarını çözmek için toplu sözleşme masasını bir fırsat olarak gördüklerini dile getirerek Kamu İşveren Heyetinin de bu fırsatı iyi kullanmasını ve sorunları çözecek bir yaklaş içerisinde olunmasını istedi.

Eğitim kurumlarının birçok sorunu olduğunu söyleyen Selvi, “Uzun yıllardır biriken sorunların tümünü bir anda çözmek mümkün değil. Ancak çözülmemesi durumunda eğitim öğretim kurumlarında ciddi problemlerin yaşanmasına neden olan sorunlarımız var. Kamu işveren heyetinden bu sorunlara ilişkin tekliflerimizi dikkatle incelemelerini ve değerlendirmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Okullarda sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlanmasının gizli kahramanları niteliğindeki öğretmen dışı personelin, büyük fedakârlıklarla görev yaptığına işaret eden Selvi, ancak bu personele ödenen ücretin kabul edilemeyecek düzeyde olduğunu belirtti.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ MUTLAKA ARTTIRILMALI

Milli Eğitim Bakanlığında açılan kurs merkezlerinde görevli personele, hafta sonu ve hafta içi mesai saatleri haricindeki çalışma süreleri karşılığı, öngörülen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesini teklif ettiklerini söyleyen Selvi, “5 katıdeğince sanki çok yüksek bir rakam istiyormuşuz gibi algılanıyor. Oysa 2015 yılı için öngörülen saat başı çalışma ücreti, 1,67 TL’dir. Bizim teklifimizin kabul edilmesi durumunda fazladan çalışma fedakârlığında bulunan personelin en azından göreve gelip giderken vermek zorunda olduğu yol parasını ödemiş olacağız. Bu ücretim 5 katına çıkarılmasını bu sebepten dolayı gerekli görüyoruz ve masadan bu hakkı koparmak konusunda kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

EMEK SÖMÜRÜSÜNE MÜSAADE EDEMEYİZ

Okullarda mesai dışı zamanlarda ve hafta sonu düzenlenen etkinliklerde görev alan personelin, fazla çalıştığı sürelerin personelin isteğine bağlı olarak izin veya fazla çalışma ücreti şeklinde ödenmesi gerektiğini söyleyen Selvi, “Hem okulu, hayat boyu öğrenmenin merkezi haline getirip, ‘Okullar 24 saat açık olsun.’ diyeceksiniz. Hem de bu okullarda büyük bir özveriyle çalışan personele fazlaçalışma ücreti olarak 1,67 TL ödeyeceksiniz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu emeğin sömürülmesinden başka bir şey değil. Buna müsaade edemeyiz. Kamu işveren heyeti, bu talebimizi mutlaka dikkate almalı ve eğitimin bu gizli kahramanlarının alın terlerinin hakkın verilmelidir.” Şeklinde konuştu