Ankara 1 Şubesi

" TOPLU SÖZLEŞME MASASI VE AK PARTİNİN ADALETİ

                     TOPLU SÖZLEŞME MASASI VE AK PARTİNİN ADALETİ

       İnsanlar ilmi ve tarihsel olayları okuma yeteneklerini kaybettikleri zaman, kendi insanını tanımamakta, hak ve adalet kavramlarını anlamamakta ve geçmişten de ders çıkarmakta sıkıntı yaşamaktadırlar.

       Bugün yaşadığımız ise ilmi ve tarihsel olayları okuma yeteneğini kaybeden bizler, beş milyon memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme masasındaki haklı taleplerini anlamakta zorlandığımız gibi hakları olan kazanımları da kendilerine vermeyi lütuf sanmaktayız.

       Toplu sözleşme masasında memur-sen’in temsil ettiği memur ve memur emeklilerinin haklı taleplerini hükümet adına cevaplandırmaya çalışan kamu iş veren heyetini ve heyetin başkanı olan Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik şunu bilmeli ki “adalet“ kağıtlara yazıldığı,  parti amblemi yapıldığı şekliyle anlaşılırsa bu adalet, adalet değil zulümdür.

        Halbuki Allah’ın isimlerinden birisi “Adl“, diğeri ise “Hak’tır“. Tüm kutsal kitapların ve bütün Peygamberlerin getirdiği mesajın özü budur.

       O zaman yapılması gereken, haklı olanın hakkını vermektir. Yoksa memurun ve memur emeklisinin hakkını gasp etmek değildir.

       21. yüzyılda bizler hala insanımızın hakkını vermekte demokratik ülkelerin yaptığı şekilde eylemlerimizi bilgi ile değil, yıldırma ve kandırma ile kurgulayıp koruyabileceğimizi sandığımız sürece, bütün demokratik söylemler ve insan hakları ile ilgili iddialar buharlaşır gider.

       İnandığımız kitabımız buyuruyor ki : ”iyilik de eşit değildir kötülükte. Öyle ise (sen) en güzel yöntemle kötülüğü sav. (41/34) Anlayışıyla hareket ederek toplu sözleşme masasında ki tarafların akıllarını başlarına alıp yirmi milyon insanı ilgilendiren kararların alınmasında hak ve adalet kavramlarıyla olaya yaklaşmalıdırlar. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav): “Kendisi için istediğini kardeşi için istemeyen bizden değildir.“Buyurarak güç elinde olanın değil, güçsüz olanın kayırılmasını bizlerden istemektedir.

 

 

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı- Yüksel HAŞLAK