Ankara 1 Şubesi

TALEPLER MASADA

 

               EĞİTİM-BİR-SEN’İN MASAYA TAŞIDIĞI TALEPLER:

 

§ Eğitim hizmet kolundaki tüm kadroların ek göstergeleri arttırılmalı

§ Görevlendirilen Personele Nakdi Giyim Yardımı Yapılmalı

§ Aşçı Kadrosunda Çalışanları Teknik hizmetle sınıfına alınmalı

§ Öğretmenlerin ek gösterge rakamları 600 puan artırılmalı ve ek ders ücretleri damga vergisi dâhil herhangi bir vergiye tabi tutulmamalı.

§ Eğitim–Öğretim Tazminatında 50 puan artış yapılmalı

§ Mahrumiyet bölgelerinde çalışanlara ek tazminat ödenmeli

§ Görev Yeri İl/İlçe merkezinden uzak öğretmenlere ayrıca ek tazminat ödenmeli

§ Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında bulunan tüm görevlilere ödenmeli.

§ Sınav Görev Ücretleri Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav görev ücreti ödenmeli

§ Nöbet tutulan eğitim kurumlarında müdür yardımcısı ve öğretmenlere nöbet tuttukları her gün için 6 saat ek ders ücreti ödenmeli.

§ Ek ders ücretlerinin gösterge rakamı gündüz öğretimi için 245, gündüz öğretimi dışında kalan öğretim için 280 olarak uygulanmalı.

§ Ek ders ücretleri, damga vergisi dâhil herhangi bir vergiye tabi tutulmamalı

§ Müdür yardımcıları haftada 2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar ders okutmalı

§ Okutulan her 6 ders saatine karşılık 1 saat ders dışı hazırlık ve planlama ücreti ödenmeli

§ Yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan yönetici ve öğretmenlere %25, doktora eğitimini tamamlamış olan yönetici ve öğretmenlere %40 oranında fazlasıyla ödenmeli

§ Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunla belirlenen genel tatil günlerinde yerine getirilemeyen ders görevleri yapılmış sayılmalı.

§ İkili öğretim yapılan okul yöneticilerine haftada 10 saat ilave ek ders ücreti ödenmeli.

§ Yabancı dil sınavlarında yazılı ve sözlü sınav komisyonlarında görev alan komisyon üyelerine, her bir komisyon üyeliği görevi için ayrı ayrı ek ders ücreti ödenmeli.

§ Kurumu müdürlerine haftada 25 saat, müdür başyardımcılarına haftada 23 saat, müdür yardımcılarına haftada 20 saat, müdür yetkili öğretmenlere haftada 5 saat ek ders ücreti ödenmeli

§ Mesleki ve teknik öğretim kurumlarında görevli öğretmenlerden yaz tatilinde stajlarda, haftada 44 saate kadar ek ders görevi verilmeli

§ Ana sınıflarında görevli öğretmenlere, her gün için ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmeli.

§ Mesai dışı saatlerde yapılan yüz yüze eğitim veya yüz yüze eğitim görev alan yönetici ve öğretmenlere ek ders ücretleri, söz konusu sürelerde %100 artırımlı ödenmeli.

§ Yüz yüze eğitim kapsamında görev alan yöneticilere her gün için 6 saat ek ders ücreti ödenmeli.

§ Branş öğretmeni haricindeki diğer öğretmenler de haftada aylık karşılığı 15 saat ders okutmakla yükümlü olmalı

§ Proje kapsamında yurt dışında görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, ek ders ücreti karşılığı ders görevlerini yapmış sayılmalı.

§ Hafta içi mesai dışı saatlerde ve hafta sonlarında yapılan kurslarda görev alan yönetici ve öğretmen haricindeki personele, fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmeli.

§ İkili eğitim yapılan eğitim kurumlarında görevli memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmeli.

 

 

 

 

 

 

 

§ Öğretmenlik kariyer sınavı yapılmalı, yüksek lisan mezunları uzman öğretmen, doktora mezunlarına başöğretmen unvanı verilmeli.

§ İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyeliği isteğe bağlı olmalı

§ İl Eğitim Denetmeni ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarından Maarif Müfettişi kadrolarına atananlar ile 14.03.2014 tarihinden sonra Maarif Müfettişliğine atananlara görev, makam ve özel hizmet tazminatı ödenmeli.

§ Üniversite Ödenek oranları arttırılmalı

§ Üniversitelerde 657 Sayılı Kanuna Tabi Olarak Çalışan Personele Geliştirme Ödeneği Ödenmesi öğretim görevlilerine verilen oranda ödenmeli.

§ Üniversitelerde Çalışan 657 Sayılı Kanuna Tabi Personele Yükseköğretim Tazminatı Devlet Memurları Kanununa tabi en yüksek Devlet memuru brüt aylık (ek gösterge dâhil) tutarının %50’si oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenmeli.

§ Geliştirme Ödeneğinin ödenmesine devam edilmeli ve arttırılmalı.

§ Üniversitelerde fakülte sekreteri, enstitü sekreteri ve yüksekokul sekreteri kadrolarında görev yapanlar ile genel sekreter yardımcılarının ek göstergeleri 3600 olarak uygulanmalı.

§ Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri arttırılmalı

§ Kadrolara Atanamayan Doçentlerin Özlük Hakları verilmeli

§ Üniversitelerde Görevli 657 Sayılı Kanuna Tabi Personele ilgili ek ödeme matrahının %100’ü oranında döner sermaye katkı payı ödenmeli

§ Üniversitelerde görevli genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları ile fakülte, enstitü, yüksekokul/meslek yüksel okulu sekreterlerine makam tazminatı ödenmeli.

§ Araştırma Görevlileri birinci dereceye kadar yükselebilmeli.

§ Öğretim elemanları hakkında sicil uygulaması kaldırılmalı

§ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Kapsamındaki Araştırma Görevlilerinden dil sınavından 65 puanın altında puan alanların kadroları ile ilişikleri kesilmemeli

§ Yükseköğretim kurumlarında Teknik Hizmetler sınıfındaki personele özel hizmet tazminatı daha yüksek oranda ödenmeli.

§ Üniversitelerin İkinci Öğretim Yapılan Birimlerinde Fazla Çalışma Ücretine getirilen sınırlamalar kaldırılmalı

§ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalışan personelin özel ve gece hizmetlerinde geçen çalışma sürelerine karşılık, Yılı Bütçe Kanununa ekli K Cetvelinde Kuruma bağlı yurtlarda görev yapan personel için öngörülen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmeli.

§ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna Bağlı Yurtlarda Çalışanların Ek Tazminat ödenmeli

§ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Personel Yönetmeliği gereği iki aylık brüt ücretleri tutarında ikramiye ödemeli.

§ Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Genel İdari Hizmetler Sınıfında tanımlanan yurt yönetim memurluğu kadrolarına atanmalı.