Ankara 1 Şubesi

HARİÇTEN GAZEL OKUYANLARA HAKİKAT DERSLERİ

 
 
"HARİÇTEN GAZEL OKUYANLARA HAKİKAT DERSLERİ" 
 
 
1.Birileri, Bala’da olup bitenleri gündeme getirmemizden fena halde rahatsız oldular.
Biz; “neden korkuyorsunuz?” dedik ve “meseleyi bütün hakkaniyetiyle yetkililer araştırsın” açıklığında seslendik.  Mesele bu kadar düzdür. Bekleyin, biz de bekliyoruz.
 
2.Okuduğunu anlamaktan aciz bir zatın zırvalarıyla uğraşmaktan hicap duyuyoruz. Ancak, iddiaları cevapsız bırakmak da temsil ettiğimiz kitleye karşı sorumluluğumuza halel getirir. Basın açıklamamızın hiçbir yerinde “Bakan”  ismini zikretmedik. Açıklamamız web sitemizde duruyor.
 
3.Kamuoyunu “Bala’da yetki Türk Eğitim Sen’e geçti” yalanlarıyla yanıltanlar, “Bakın, biz de sizin gibi yalan söyleyerek rakiplerimizi yıpratıyoruz” diyerek Genel Merkez Yöneticilerinin gözüne girmeye çalışıyor olabilirler. Ama rakamlar asla yalan söylemezler.
 
4.Bala’da üye sayımız bütün çirkinliklere baskı ve mobbinge rağmen bugün 71, malum yapının ise sadece 54 olduğu halde yetkili olmaktan bahsediyorlar. Daha kaç üyelerinin olduğunu bile bilmeden sendikacılık dersi vermeye kalkıyorlar. 
 
5.Temsilciniz size üye sayını bildirmedi mi? Genel Başkanınızı tüm Türkiye’ye yalancı durumuna düşürdüğünüzün farkında mısınız? Bir sendikacı düşünün, kaç üyesi olduğundan bihaber! Bala’da yetkili sendika açık ara farkla Eğitim Bir-Sen’dir. 
 
6.Şu ana kadar sendikacılık adına neyi başardınız ki, sendikacılık duayeni rollerini kesiyorsunuz? Yaptığınız, başarılı olduğunuz bir şey söyleyin. 
Sendikacılığa dün başlamış gibi çığ gibi büyümekten bahsediyorsunuz. 
Neyin çığ gibi büyümesi, siz ancak bir kartopu gibi eriyorsunuz.
 
7.Bala kopan kıyametin bir boyutu da bir dönemin bütün çirkinliklerini pisliklerini, cesurca sorumlularının karşısına dikilerek dezenfekte etmemizdir. Acaba biz bunu yaparken, sendikacılık taslayan efeler neredeydiler? 
 
8.Biz yanlış bulduklarımızın sosyal medyada dedikodusunu değil, devletin kurumları ve yargı önünde hesabını soruyoruz. Bugün yaptığımız gibi. Neden bizim yaptığımız gibi devletin hakemliğine itimat etmiyorsunuz? Adaletin tecellisinden yana korkunuz mu var? 
 
9.Bizim söyleyecek sözümüz elbette çok, fakat sizlerle aynı lisanı konuşmuyoruz.
 
SONUÇ OLARAK;  " YANLIŞ HESAP BALA'DAN DÖNER "
 
Eğitim-Bir-Sen
Ankara 1 No.lu Şube Başkanı
Yüksel Haşlak