Ankara 1 Şubesi

Mogan'dan Dünya'ya Küresel Emek Çağrısı Yaptık

 

MOGAN’DAN DÜNYAYA KÜRESEL EMEK ÇAĞRISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nünde Gölbaşı/Mogan’da piknik ve basın açıklaması ile birlik, emek, kardeşlik, dayanışma mesajları vererek kutladı.

 

 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda; samimî aile havası ortamında geçen programımız öğle yemeği ve basın açıklaması ile devam etti.
Basin Açıklamasında Şube Başkanımız Sayın Yüksel Haşlak;
 

 

Kapitalizmin ve emperyalizmin insanlığı çıkmaza sürüklediği" Dünyanın her yerinde savaş, esaret, sömürü, açlık, fakirlik kol geziyor. Neoliberal kültürel işgal, veba salgını gibi bütün dünyayı kırıp geçiriyor. İnsanlık değerleri yok oluyor. Erdeme diz çöktürülüyor. Onur ayaklar altında eziliyor. İnsanlığın umudunu yitirmesi, intiharın eşiğine gelmesi isteniyor. Ümmet coğrafyasından yükselen feryatlar da arş-ı alaya ulaşıyor. Irak, Filistin, Afganistan; Mısır, Bangladeş, Arakan; Suriye, Patani, Türkistan…

Her yer ölüm, her yer gözyaşı, her yer talan, her yer kan. Son 25 yılda tam 12.5 milyon insanımızı savaşlarda kaybettik. Coğrafyamız, büyük bir yas evi. Her yerde ah u figan. Savaşlar, felaketler, açlık, yoksulluk Ve 400 milyon yetim çocuk. Yetimler; suç şebekelerinin, organ mafyalarının, misyonerlerin, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hedefinde. Türkiye, can pazarında yaraları sarmak için çırpınan doktor gibi. Sınırlarımız ateş çemberi; içerde ise ihanet şebekeleri. Emperyalizm, yangını körüklüyor, sömürüyü derinleştiriyor. BM’deki 5’li çete emperyal çarka su taşıyor. “Dünya 5’ten büyüktür!” iradesi bu yüzden kıtaları aşarak yankı buluyor.

 

Kapitalizmin, kan ve kâr denklemini bozmanın yolu bu iradeden geçiyor. Bunun için dünyanın bütün emekçileri antiemperyalist, antikapitalist kampta, insanlık temelinde, adalet zemininde birleşmelidir. Kapitalizmin, “sınırsız ihtiyaç sınırlı kaynak” söylemini çöpe atmanın zamanıdır"

Haşlak;Dünya Emek, İnsanlık Adalet Bekliyor

"Dünyada her insanın onurluca yaşayabileceği kaynak var. Sorun kaynak değil; sorun adalet, sorun ahlak" diyen Haşlak, bir yanda açlık ve susuzlukla boğuşan yüz milyonlarca insanın olduğunu, öte yanda da ekmeği ve emeği sömürerek büyüyen dev şirketler mevcuttur.

Haşlak; "Açgözlüler, kompradorlar yüzünden her yıl yüzbinlerce kişi açlıktan ölüyor. Yarım milyar insan yetersiz besleniyor. Bunların yüzde sekseni çocuk. Dünyada 800 milyon insan temiz suya muhtaç. BM açıklamış; Dünyada kronik açlık çeken 815 milyon kişi var.

Dünyadaki ölümlerin temel nedeni hastalık değil açlık. Peki, insanlığı açlığa, fakirliğe, ölüme mahkum edenler kim? Ahmed Arif’in ifadesiyle; “Bunlar engerekler ve çıyanlardır Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır.” Bu yüzden diyoruz ki, Kapitalizm, bir küresel hırsızlık ve gasp sistemidir. Emperyalizm bir cinayet şebekesidir. Bunlar; Toprağı, havayı, suyu kirleten, Ormanları, nehirleri, gölleri yok eden, Gıdamızı, aklımızı ve ruhumuzu zehirleyen, Ekini ve nesli ifsad edenlerdir. Bu yüzden; Kapitalistlerin “kıt kaynaklar sınırsız ihtiyaçlar” teorisine karşı; “Paylaşırsak hepimize yeter!” diyoruz. “Ömür aziz değil, emek azizdir” diyen Yusuf Has Hacib’in izinden gidiyor; “Dünya emek, insanlık adalet bekliyor!” diyoruz.

Bu da ancak emeğin ve ezilenlerin hep birlikte ayağa kalkmasıyla; “Dünya 5’ten, emek sermayeden büyüktür” bayrağını kapitalizmin burçlarına dikmesiyle mümkün. Gelin gücümüzü birleştirelim, İnsanın merkeze alındığı; emeğin, üretimin, adil paylaşımın olduğu yeni bir dünya inşa edelim."Büyüdükçe Şube Başkanı Haşlak;Yükümüz, Güçlendikçe Sorumluluklarımız Artıyor.

İslam coğrafyasının her bir köşesinin katliamlarla boğuştuğuna dikkat çeken Haşlak, Kudüs'ün mahzun, Filistin'in mahrum olduğunu sözlerine ekledi.Haşlak, "Mescid-i Aksa her gün Siyonist tacize uğruyor. Afganistan, ikinci bir Filistin gibi.. Doğu Türkistan, Çin zulmüyle inim inim inliyor. Irak, hala her gün bombalarla sarsılıyor. Arakan katliamlarla Müslümansızlaştırıldı.

Mısır zindanları idamı bekleyen Müslüman kardeşlerimizle dolu. Libya paramparça. Tunus, emperyal oyunlara karşı ayakta durmaya çalışıyor. Sudan’ı parçalayanlar, bu parçaları çatıştırmanın peşindeler. Somali, açlıkla, terörle boğuşuyor. Katar, ABD emperyalizminin tetikçilerinin hedefinde. Yemen, ikinci bir Suriye olmanın arefesinde. Suriye, adeta emperyalizmin kanlı sofrası. Savaşlar ve yoksulluk milyonlarca insanı mülteci durumuna düşürdü. 66 milyon insan, insanlık dışı kamplarda yaşamaya zorlanıyor. Dünyada en fazla mülteciyi Türkiye olarak biz barındırıyoruz. Üç buçuk milyon kardeşimizle ekmeğimizi bölüşüyoruz. Büyüdükçe yükümüz, güçlendikçe sorumluluklarımız artıyor. 1 milyon üyemizle, tek yürek, tek bilek seferberlik ve teyakkuz halindeyiz"

 

Başkan Haşlak, Eğitim-Bir-Sen 'in kemiyeti değil keyfiyeti yüksek bir konfederasyon olduğunu "Sayımız kibrimizi değil, yükümüzü artırıyor, bunun bilincindeyiz.

Emeğin ve ekmeğin değerini yükseltmenin mücadelesindeyiz. Bizim hikayemiz birlerin ve birliğin hikayesidir. Birleri yan yana getirerek on bir, yüz on bir, bin yüz on bir derken bir milyona ulaştık. Birleri yan yana getirmeye, birlik içerisinde emek mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Birlerden binlere, binlerden milyona varan hareketi yeni ufuklara taşımaya, bereket ve heybeti arttırmaya var mısınız? O halde rehavet yok, gevşemek yok, durmak yok".

 

Haşlak, buraya katılarak bize destek veren tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. ?Bizi kırmadan uzak ve yakınlardan gelen; Çankaya, Bala ,Hayamana,Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Polatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlıkta çalışan  tüm gönül dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.Iyi ki varsınız. Sağlıcakla kalınız, diyerek sözlerini tamamladı.