CUMHURBAŞKANLIĞI BİLİM TEKNOLOJİ KURUL ÜYESİ Dr.Osman ÇOŞKUN,
“ EĞİTİMCİLERE GELECEĞİN MESLEKLERİNİ” ANLATTI.
Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji Kurul Üyesi Dr. Osman ÇOŞKUN, “Kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünü olarak tanımlanabilir. Meslekler, gerektirdiği nitelikler ve sağladıkları olanaklar yönünden çeşitlilik gösterirler. Meslek kişinin eğitim yoluyla planlı bir şekilde edindiği veya doğuştan sahip olduğu, diğer insanların hayatlarına doğrudan veya dolaylı şekilde fayda sağlayan, gerektiğinde para kazanmak için faaliyete konulabilecek ilgili alanda sahip olduğu, edindiği vasıflar bütünüdür” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şubenin düzenlediği programa konuk olan Çoşkun,
“• Endüstri 4.0’da Sizce Aşağıdakilerden Hangisi Gerçekleşecek? Sorusunu Sordu?
• Robotlar tüm işleri elimizden alacak ve hepimiz işsiz kalacağız %9
• Robotlar ilk olarak işleri elimizden alacak ardından insan ırkını ortadan kaldıracak %3
• Bize bir şey olmaz iki robot konuştu diye kimse işsiz kalmaz, kimseye bir şey olmaz %8
• Robotlar bizler için tüm sıkıcı ve yorucu işleri yapacak ve bizler daha mutlu ve huzurlu yaşayacağız %80 “
“AlphaGo Zero: Yeni Bir Yapay Zeka Modeli İnsanoğlunun Binlerce Yılda Öğrendiği Strateji ve Taktiklerin Hepsini Kendi Kendine Ve hiçbir İnsan Eğitimine İhtiyaç Duymadan 40 Günde Öğrendi” dedi.
Çoşkun konuşmasına,
“TOPLUM 5.0 NE DİYOR?
• Dünyada Küresel Sorunlar Var.
• Bu Sorunların Çözümünde Endüstri 4.0 ‘ın Enstrümanlarını Kullanacağım.
• Merkezine İnsanı Aldığım İnsanın Refahını ve Huzurunu Sağlayacak Bir Dünya Oluşturacağım
İstihdamın Hizmetler (Bilgi) Sektörüne Kaydığını Görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Çoşkun ,“KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN MESLEKLERİ” tek tek saydı,
Veri Giriş Elemanları Muhasebe, Ön Muhasebe ve Maaş Bordro Elemanları İdari ve Yönetici Sekreterleri, Montaj ve Fabrika İşçileri, Müşteri Hizmetleri Çalışanları ,Evrak & Malzeme Kaydı ve Stok Tutma Elemanları ,Yazar Kasa ve Fişten Sorumlu Personel, Mekanik ve Makine Tamircileri ,Tele Pazarlamacılar ,Elektronik ve Tele İletişim Kurulumcuları, Banka Memurları ,Kapıdan Kapıya Satış Çalışanları, Gazete Satıcıları ve Sokak Satıcıları “olduğunu söyledi.
Osman Çoşkun, “GELECEĞİN MESLEKLERİ konusunda da, Satış ve Pazarlama, Profesyonelleri Büyük Veri Uzmanları, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Uzmanları ,Genel Müdürler ve Operasyon Müdürleri ,Dijital Dönüşüm Uzmanları ,Yeni Teknoloji Uzmanları ,Bilgi Teknolojileri Servisleri ,Proses Denetim Uzmanları ,İnovasyonProfesyonelleri Bilgi Güvenlik Analistleri, E-Ticaret ve Sosyal Medya Uzmanları, Kullanıcı Deneyimi ve İnsan Makine Etkileşimi Tasarımcıları ,Eğitim ve Gelişim Uzmanları, Robotik Uzmanları ve Mühendisleri İnsan ve Kültür Uzmanları, Müşteri Bilgi ve Müşteri Hizmetleri Çalışanları ,Servis ve Çözüm Tasarımcıları ,Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanları” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM 4.0 NE ANLAM İFADE EDİYOR? “ Sorusuna cevapladı.
“Bilimsel ve Teknolojik Tüm Gelişmeler İnsan ve Tabiat Kopyalanarak Yapılmış olduğunu ve Allah’ın İnsana İlk Emri “Oku”nun Ar-Ge Yapmak Olduğunu Düşünürsek. Son 300 senedir Ülkemizin Ar-Ge Harcamasının GSYH içindeki payı %1 civarındadır. EĞİTİM 1.0 (Sessiz Kuşak, Bebek Patlaması, X Kuşağı) Ders Anlatımı ve Ezbere Dayalı Öğrenme EĞİTİM 2.0 (Y Kuşağı) Internet Tabanlı Öğrenme EĞİTİM 3.0 (Z Kuşağı) Bilgi Üretimine Yönelik Öğrenme EĞİTİM 4.0 (Z Kuşağı) Inovasyona Yönelik Öğrenme” olduğunu söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şubemizin düzenlediği programızın sonunda , Eğitimcilerin Osman Çoşkun’a sordukları soru cevaplarla program sonlandırıldı.
Program sonunda Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel HAŞLAK, konuğumuz Osman ÇOŞKUN’a verimli geçen programdan dolayı teşekkür ederek hediye takdim ettiler.