Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı YÜKSEL HAŞLAK yaptığı açıklamada ''ÖSYM hafta sonu yapılan sınavlar için okullara temizlik konusunda talimat üstüne talimat yağdırıyor. Okulların yaşadıkları ciddi finasman sorunu ise ÖSYM tarafından görmezden geliniyor'' Dedi.
ÖSYM pandemi süreci içerisinde ÖSYM tarafından yapılan sınavların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda Okullara yazı göndererek alınması gereken önlemleri belirtti.
EBS Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ; ÖSYM tarafından okullara gönderilen yazıyı eleştirerek Okulların ciddi finansman sorunu yaşadığını ÖSYM' nin bu durumu görmezden geldiğini belirtti.
HAŞLAK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
ÖSYM hafta sonu yapılan sınavlar için okullara temizlik konusunda talimat üstüne talimat yağdırıyor. Okulların yaşadıkları ciddi finasman sorunu ise ÖSYM tarafından görmezden geliniyor
MEB ve ÖSYM, merkezden verilen talimatların alanda yaşattığı sorunları görmeli, talimatla beraber okulların sınava hazırlanması için sınava giren öğrenci sayısı ve derslikleri esas alarak ödenek göndermelidir.