Ankara 1 Şubesi

TETİKÇİ MEDYA HEDEF GÖSTERDİ, İLÇE MÜDÜRÜ SALDIRIYA UĞRADI

Gölbaşı ilçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, ilçedeki kurum yöneticilerinin bulunduğu bir sosyal paylaşım platformunda, öğretmenlerin siyasi paylaşımlar yapmamaları gerektiği ve bazı meslek kuruluşlarının terör örgütleri ile yan yana durmaları nedeniyle bu kurumları eleştirdiği için bir takım çevreler tarafından hedef gösterildi.

Sayın BALCI, paylaşımları nedeniyle bazı basın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında kendisine yönelik acımasızca bir linç girişimine maruz kalmış, kendisine yönelik paylaşımlar giderek tehdit, hakaret ve ahlak sınırlarını aşan bir boyuta ulaşmıştır.

Kamu görevlisi olması nedeniyle kendisine yönelik saldırıları adeta eli kolu bağlı bir şekilde izlemek durumunda kalan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün maruz kaldığı saldırıların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyu etraflıca soruşturup bir adım atması beklenirken, ilçe milli müdürü görevden alınmış, ideolojik saplantıya sahip çevreler ise amaçlarına ulaşmışlardır.

Sosyal medya üzerinden hedef haline getirilen BALCI, Bakanlık tarafından görevden alınmasının ardından, emekli bir öğretmen tarafından fiili saldırıya uğramış, saldırı sonucu yaralanmıştır.

Sayın BALCI’nın ideolojik gerekçelerle sorumsuzca tehdit ve tahrik içerikli paylaşımların ardından vicdan, akıl, izan ve hukukla bağdaşmayan bir Vandallıkla karşı karşıya bırakılmasında, onu hedef gösteren mihraklar kadar bu mihrakların yönlendirmesiyle hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı da sorumludur.

Milli Eğitim Bakanlığını eğitim çalışanlarını hedef gösteren art niyetli mihraklar ve onların uzantısı medya organlarının yönlendirmesiyle hareket etmekten vazgeçip personelini, gözü dönmüş canilere karşı korumaya yönelik bir tutum içerisinde olmaya davet ediyoruz.

Eğitim çalışanlarını hedef gösterenlere, sebep oldukları durumun hukuk önünde hesabının sorulmasının sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

EĞİTİM-BİR-SEN

ANKARA 1 NOLU ŞUBE