Ankara 1 Şubesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJEMİZ KAPSAMINDA;GENÇLERİMİZİ KİTAPLA BULUŞTURUYORUZ.

Ankara 1 No.lu Şube Olarak Bir Bilenle Bilge Nesil

Projemizi Başlatıyoruz. İlk Eserimiz; Cengiz Aytmatov

'un, "Gün Olur Asra Bedel" isimli eserle başlıyoruz.

 

 

 

 

 

 


 

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ 

 

İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik yetiştirme duyarlılığına sahip öğretmenlerimize çağrı!

 

Eğitim-Bir-Sen olarak gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak, iş birliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yapmayı sendikal bir gereklilik olarak görüyoruz.

 

Bununla birlikte, eğitim, sanat, spor, sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler üreterek destekleyici politikalar geliştirmeyi de çözüm odaklı sendikacılığın bir parçası olarak değerlendiriyoruz.

 

Başta ortaöğretim çağındaki gençliğimiz olmak üzere, tüm gençliğimizin bu çalışmalardan faydalanmasını sağlayarak milli ve manevi değerlerine bağlı, kişisel ve sosyal yönden gelişmiş, etkin, üretken, topluma faydalı nesiller yetiştirmesi amacıyla eğitimciler olarak elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyoruz.

 

“Bir Bilenle Bilge Nesil Projemiz” de Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş misyonunun bir parçası olan bu hassasiyetin bir ürünüdür. Gençlerimize yapılan yatımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu bilinciyle duyarlılığımızı paylaşan öğretmenlerimizi görev almaya davet ediyoruz.

 

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ İLE NEYİ HEDEFLİYORUZ?

 

Gençlerimize tarihimizi ve kültürel mirasımızı, milli ve manevi değerlerimizi daha etkin şekilde tanıtmak,

 

Geleneksel sanatları gençlerimize tanıtmak, en az bir sanat dalı ile ilgilenmesini sağlamak,

 

Yazılı ve sözlü edebiyat geçmişimizi tanımaya yönelik belirlenen eserleri etüt etmek,

 

Gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmeleri, onları sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek,

 

Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumaktır.