Ankara 1 Şubesi

Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin davasına müdahil olduk

 

 

Necmeddin Kuyucu öğretmenimizi bıçaklayarak öldüren öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşmasına sendikamızı temsilen Genel Başkan yardımcılarımız Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum ve avukatlarımız katıldı.

Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, yönetim kurulu, üyelerimiz ve çok sayıda eğitim çalışanının katıldığı duruşma Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.



 

Duruşmanın başlamasının ardından adliye önünde Genel Başkan yardımcılarımız, eğitim sendikalarının yöneticileri ve davada vekâlet verdiğimiz avukatlar adına Av. Murat Altun birer açıklama yaptılar.

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın Yayla, öğretmenin şefkatli yüreği ile ısıttığı okulların kendini bilmez bazı insanların saldırılarıyla buz kesmesinin eğitim çalışanlarının sabrını taşırdığını belirterek, “Bizler, çocuk sesleriyle yankılanan koridorlarımızda eğitim çalışanlarına edilen hakaretleri, küfürleri, yapılan saldırıları duymak ve görmek istemiyoruz. Her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir defa daha beyan ederken, başta Meclis olmak üzere, bu konuda yetkisi olan her kurumu ve kişiyi görev davet ediyoruz: Minik yavruların, çocukların önünde öğretmenlerini bıçaklayanların, kurşunlayanların önünü kesecek kanuni düzenlemeler bir an evvel yapılmalı ve yürürlüğe girmelidir. Eğitimciliğin yanı sıra, yeri gelinde annelik, yeri geldiğinde babalık yapan elleri öpülesi öğretmenlerimizin tabutla okuldan çıkması son bulmalıdır artık” dedi.



 

Atilla Olçum, ortak bir acının paydasında toplandıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 7 ay önce bir değerimizi, öğretmenimizi, Necmeddin Kuyucu kardeşimizi vahşi bir saldırı neticesinde kaybettik. Necmeddin Hocamızı kaybettiğimiz gün de tüm eğitim sendikaları ve eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmiştik. Acılar paylaşılınca azalıyor ancak bazı acıları her ne kadar paylaşsak da ağırlığı üzerimizden kalkmıyor” şeklinde konuştu.



 

Şiddet sarmalının toplumu iyice kuşattığını, öğrencinin öğretmenini bıçaklayabileceği bir uç noktaya ulaştığını kaydeden Olçum, şunları söyledi: “Şiddeti önleyecek yasal düzenlemeler bir an önce çıkmalı, eğitimciler şiddetin nesnesi olmaktan kurtarılmalı ve eğitim, şiddeti önleyici bir hüviyete kavuşturulmalıdır. İlk duruşmada, hakkımızı aramak, şiddeti lanetlemek, bu çığlığı duyun diye haykırmak, acılı ailemize destek olmak için bir araya geldik. Bu davaya sonuna kadar sahip çıkacak, aileye destek olmaya devam edeceğiz.”