Ankara 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi Ödül Törenini Gerçekleştirdik.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şubemiz  ve Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlediğimiz “Liseler Arası Okuma ve Kompozisyon Yarışması” ödül törenini, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri  Sayın Latif SELVİ,Genç -Memur -Sen Genel Başkanı Sayın Eyüp Beyhan, Ankara Genç Memur-Sen Yönetimi, Gölbaşı, Çankaya, Bala, Polatlı,  Bakanlık, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Haymana temsilciliğimiz yönetim kurulları, üyeler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla  gerçekleştirdik.

 

                                   

Programın açılış konuşmasında Ankara 1 No.lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, Cemil Meriç’in, “Her toplum bir kitaba dayanır ve o kitabın kapağını kapatmak sanıldığı kadar kolay değildir” sözünü hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu projede kitap tahlilleri yapıldı. Tahlil olmadan teklifler olmaz. Malumatfuruşluğun, hızın, sığlığın arttığı bu dünyada gençlerimiz bu proje ile okuduklarını derinlemesine tahlil etmenin yöntemlerini öğrendi. İnanıyoruz ki, bu proje bir başlangıç, geleceğe dair teklifler ortaya koymak için bir Besmeledir.” dedi.

Haşlak; önemli bir çalışmaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bu çalışma, genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma, medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Haşlak, konuşmasının devamında ““Ürettikleri her bir değersizliği ‘değer’ ambalajıyla pazarlayan çağımızın müfsitleri, ‘biz sadece ıslah ediciyiz’ diyorlar. Nuri Pakdil, ‘Kitap okumayan meydan okuyamaz’ der. Cüruf ile cevherin karıştığı bir çağda, cevherin değerini anlayacak sarraflar olabilmek gerek. Bu da bilgelikle mümkündür. Bilgelik, birikimin taşmasıdır. Taşma olması için birikim elde etmenin yolu hâlâ kitap okumaktan geçer” dedi.

 

Eğitim-Bir- Sen  Genel Sekretiri  Sayın  Latif Selvi; 2017-2018 döneminde Türkiye genelinde başlattıkları projenin, gençlerin fikir dünyasını zenginleştirecek, kalemini ve kelamını güçlendirecek, öğretmen ve öğrenci bağını sağlamlaştıracak faydalı bir çalışma olduğunu belirten Selvi, “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik sloganıyla başlattığımız ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, bugünün ihyası, yarının inşası için önemli ve gereklidir. Bu projenin kalıcı hâle gelmesi için emek harcıyoruz” dedi.

Sendikacılığı emek ve ekmek mücadelesiyle sınırlamadıklarını ifade eden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette önceliğimiz, üyelerimizin, eğitim çalışanlarının haklarını korumak, geliştirmek, sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, onlar için kazanım elde etmektir. Bu anlamda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Daha iyi bir eğitim için akıl teri dökmek, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için çaba harcamak, ter akıtmak, sorunları tespit etmenin yanı sıra çözüm önerileri sunmak ve bunun gerçekleşmesi için girişimlerde bulunmak, takipçisi olmak, kazanım üretmek, haksızlıkları gidermek, adil olmayan uygulamaların sona erdirilmesine dönük mücadele vermek noktasında elimizi taşın altına koyuyor, yapılması gereken çalışmaları yapıyor, söylem ve eylemimizle olması gerekeni haykırıyor; gece gündüz demeden, hakkı yenilenler, haksızlığa uğrayanlar, mazlumlar, mağdurlar ve yetimler için gayret gösteriyoruz. Ancak bunları yapmakla sorumluluğumuz bitmiyor, yaptıklarımız yapmamız gerekenlere engel teşkil etmiyor, etmemelidir. Bizler, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili sendika olarak, hiçbir zaman ‘çok şey yaptık, birçok sorununun çözümünü sağladık, onlarca araştırma, rapor, sempozyum, panel, şûra gerçekleştirdik, pek çok kazanım elde ettik’ diyerek, olanlarla, yapılanlarla yetinmedik, yetinmiyoruz.”

Öğrencileri kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz

Hak, emek, özgürlük mücadelesinin yanı sıra, başka sorumluluklarının da olduğunu kaydeden Selvi, “Bunlardan biri de ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesidir. Üyelerimizin heyecanıyla, bilgi donanımlarıyla beraber bizi nitelikli kılan temel özelliğimiz, inanç değerlerimiz ile insanlığın birikimini mezceden temel felsefemizdir. Bu felsefemizin sahaya yansıması olarak, gençlerimizin, devraldıkları inanç değerlerini, erdemi, ahlakı ve ilmî müktesebatı taşımalarını ve bunları insanlık birikimiyle buluşturmalarını mümkün kılacak çalışmalara ağırlık veriyoruz. İsteğimiz, ilmin irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olmasıdır. Bu nedenle, binlerce öğrenciyi kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde ve devam etmesinde emeği, katkısı olan Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanımıza yönetimine ve  teşkilatlarımıza, öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyor ve böylesine soylu bir eylemin içinde yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Eyüp Beyhan konuşmasında; ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’  projemiz , dünden bu güne de çok yol katedildiğini, bu süreçte nitelikli bir okuma faaliyetinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, insanın, doğumuyla bilmeye ihtiyaç duymaya başladığını, kitabın da bu bilmeye ilişkin en kıymetli eylem olduğunu vurguladı.Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanımıza yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şubemiz  ve Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlediğimiz “Liseler Arası Okuma ve Kompozisyon Yarışması” Dereceye Girenler Açıklandı ve Ödül Törenine Geçildi.

 

YAZAR:MUHAMMED EMİN YILDIRIM

1.ESER: ALEMLERE RAHMET HZ. MUHAMMED İSİMLİ ESERİNDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ;

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL SEKRETERİ SAYIN LATİF SELVİ VERDİ

1.GÖLBAŞI AHMET ALPER DİNÇER ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ RUMEYSA DAĞ, DANIŞMAN ÖĞRT. ADEM ÇELİK

2.BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ ;ÖĞRENCİ NİLÜFER GÜNGÖR, DANIŞMAN ÖĞRT. FUNDA EVRENSEL 

3. ÜMİTKÖY KIZ İMAM HATİP LİSESİ; ÖĞRENCİSİ RÜVEYDA KARAYEL ,DANIŞMAN ÖĞRETMEN DİLEK HALAÇLI 

 

 

 

 

 

YAZAR: YAVUZ BAHADIROĞLU,

2.ESER: ESER:MALAZGİRT TE BİR CUMA SABAHI  İSİMLİ ESERİNDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ;

GENÇ MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI SAYIN EYÜP BEYHAN VERDİ

1.ANKARA FEN LİSESİ ÖĞRENCİ HİRA NUR KESEMEN, DANIŞMAN ÖĞRT SELİM AKGUL

2.ANKARA ATATÜRK LİSESİ ÖĞRENCİ ÖZLEM DEMİR DANIŞMAN ÖĞRT NAZAN YILMAZ

3.ÇANKAYA BETÜL CAN ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİSİ,DUYGU KAŞIKÇI DANIŞMAN ÖĞRT. M. NACİ DOKUMACI

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Sayın Latif Selvi'ye, hediyesini Ankara1 No.lu Şube Başkanı Sayın Yüksel Haşlak takdim etti.

 

Genç-Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Eyüp Beyhan'a, hediyesini Ankara1 No.lu Şube Başkanı Sayın Yüksel Haşlak takdim etti.

Program ödüllerin verilmesi ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.