Ankara 1 Şubesi

Ankara 1 No.lu Şube Divan Toplantımızı Gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Divan toplantısı yapıldı. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle Programımız Başladı.

 

Mehmet Akif İnan Vakfı Genel Müdürü Bilal ARPAGUŞ  Motif Kart hakkında bilgiler verdi  sunumun sonunda soru-cevap şeklinde motif kartın avantajları anlatıldı.

 

 

Şube ve ilçe yöneticileri ile denetim ve disiplin kurulu yedek ve asıl üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda sendikal faaliyetler ve eğitim sorunları değerlendirildi. Divanda yaptığı konuşmada sendika yöneticilerinin sorumluluklarına değinen Şube Başkanı Yüksel HAŞLAK, “yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyüktür. Bu yükün altından kalkmak için daha fazla çalışmalıyız.” dedi."

 

 

Biz emek merkezli bir sivil toplum örgütüyüz. Attığımız her adım eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve refahının yükseltilmesine dönüktür. Yetkili sendika olarak toplu sözleşme döneminde eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda önemli kazanımlara imza attık. Kazanımlarımıza sahip çıkmalı, değersizleştirmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz” dedi.

 

 

Şube Başkanı Yüksel HAŞLAK, “Sendikacılık, üyelerin hak ve menfaatlerini korumak ve iyileştirmek adına kurulan güç örgütüdür. Biz, ülke ve millet sevdası olan insanlardan müteşekkil bir teşkilatız. Kuru kavgaların değil, büyük sevdaların teşkilatıyız. Ülke ve millet sevdalılarının kurduğu ve bir araya geldiği Eğitim-Bir-Sen, dayandığı güç itibarıyla milletimizin özüdür, özetidir. Bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olarak eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirme yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar yanında ülkemizin demokratik gelişimi ve milletimizin gelenekle, değerlerle, manevi birikimle daha güçlü bağlar kurabilmesi yönünde kendisini vazifeli addetmektedir” dedi.

 

Dik duruşumuzla bugüne kadar sendikal faaliyet ve gündem belirleyip gündeme yön veren akılcı ve ileri görüşlülüğümüzle büyüdük ve sendikacılık tarihine mührümüzü bastık.

HAŞLAK, “Bu nedenle, olaylara bakışımız farklılığımız ve değerlerimizin sağlamlığıdır. Biz, mesleki özlüğümüzü iyileştirmek ve mesleki alanımızı geliştirmek için çalışmanın ötesinde hem yaşadığımız ülkemizde hem de dünyada mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programımız Sırasıyla;

Plaket Takdimi,

 

 

Şube Başkan Yardımcılarının Konuşmaları,

 

 

İlçe Başkanlarının Konuşmaları

 

 

Dilek ve Temenniler

 

 

Sekretarya Toplantıları

 

 

İlçe başkanları toplantılarının yapılması ile divanımız  tamamlandı.