Ankara 1 Şubesi

KOCAELİNDE COŞKULU KUTLAMA

 Bu Yıl 1 Mayısı yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla İzmit Demokrasi Meydanı'nda kutladık. Kutlama alanına 'Emperyalizme, kapitalizme, siyonizme hayır', 'Dünya beşten, emek sermayeden büyük', 'Adil bir dünya için hep birlikte', 'Birlikte örgütlendik, örgütlenerek güçlendik' yazılı pankartları asıldı. Kutlamalara, konser ve halk oyunları gösterileriyle başlandı.

Genel Başkanımız Ali Yalçın; "1 Mayıs'ı emeği ve emekçiyle gerilim haline getirenler emek hareketine ihanet ediyorlar. Yıllardır. 1 Mayıs emek ve sosyal adaletin haykırıldığı direniş sesinin yükseltildiği onur ve bayram içerisinde kutlanması gereken bir gün. 1 milyonu aşkın üyesi ile Memur-Sen olarak emek ve kazanan kesim için ter döküyoruz. Sorunlarımız var. Onlar için de ter dökmeye devam ediyoruz. Toplu sözleşmenin mimarı memura birçok kazanımı yapan Memur-Sen olarak kangrene dönüşen konulara da çözüm bulduk. Biz toplu sözleşmeden toplu sözleşmeye sendikacılık yapmıyoruz dedi.

Bir başka önemli konuda ise; "İstihdam, sadece kadrolu olsun. Kaliteli kamu hizmetine 'evet', iş güvencesinin iptaline kesinlikle 'hayır' diyoruz. 'İş güvencesi kırmızıçizgimizdir' dedik ve demeye de devam ediyoruz. Güvencesiz kamu ayıbı son bulsun. Kamuda bütün sözleşmeliler kadroya alınsın. Maaş kayıplarımız telafi edilsin. Artık ertelenmesin. Ek göstergeler bir an önce yükselsin. Ek ödeme emekli maaşına da gelsin, grev ve siyaset yasağı kalksın. Grevsiz toplu sözleşme çarpıklığına son verilsin. Alın terimiz, emeğimiz yok sayılmasın. Döner sermaye gelirleri kazananlar arasında bölüşülsün. Yemek ve yiyecek tutarları artırılsın. Emekli olmak kabus olmaktan çıksın artık. Yıpranma payı genişletilsin. İlk destek aileye evlilik sürecinde verilsin. Toplumun temel direği aileye destek verilsin, eş ve çocuk yardımları yükseltilsin. Kıdem aylığı yükselsin. Ya kreş açılsın ya da kreş yardımı yapılsın. Kurumlar arası geçişlerde mazeretler kabul edilsin ve aileler bir araya gelsin. Anayasa'nın hükmü gereğince aile bütünlüğü sağlanamayan kamu görevlilerin aile bütünlüğü sağlansın. Toplu pazarlık süresi, oldu bitti, 20 güne sıkıştırılmasın. İşçilerdeki gibi 2 ay sürsün. Sıkıştırılmış zaman uygulaması bitsin. Biriz beraberiz aynı yerdeyiz ve farklı değiliz. Kimse kendini üstün görmesin. Örgütlüğümüzün arasına kibir girmesin. Emeğin, ekmeğin derdinin yükseltilmesi için mücadele ediyoruz." dedi.

 

Eğitim-Bir-sen Ankara 1nolu Şube başkanı Yüksel Haşlak, Bu mitingimizi emeğin, işçinin, çalışmamanın yoğun olduğu bir yerde gerçekleştiriyoruz. İnşallah buradan vereceğimiz mesajlarla hem kamusal alanda çalışanlarımızın haklarını hem de ülkemizin geleceği açısından bütün Dünya’ya duyurmuş olacağız. Şube yönetimi olarak, MEB, Bala, Çankaya, Evren, Gölbaşı, Haymana, İl MEM, Polatlı, Şereflikoçhisar’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan  temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyoruz dedi.