Ankara 1 Şubesi

İLÇE TEMSİLCİLERİMİZLE BULUŞTUK

İlçe yönetimlerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledik.

İlçe temsilcilerimizin en fazla rahatsızlık duyup dile getirdikleri konu performans değerlendirmesiydi. Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme kapsamında Nisan ayında yapılacak şube müdürlüğü sınavı için hazırlık kitabı ve düzenlenen kurslar konusunda üyelerden olumlu tepki aldıklarını dile getirdiler.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak; Eğitimcilerin motivasyonunu bozacak, iş barışına halel getirecek performans değerlendirmesinin gündemden çıkarılması ülkenin, bakanlığın, eğitim çalışanlarının ve kamu görevlilerinin hayrına olacaktır. Çözüm bekleyen birçok konu varken performans değerlendirmesinin gündeme getirilmesini anlayamadıklarını dile getirdi. Haşlak, “Öğretmen açığı, farklı istihdam modelleri, kamu vicdanını yaralayan mülakatla öğretmen atama yöntemi, eğitimcilere yönelik ölümle sonuçlanan şiddet olayları,  istihdamda zorluk çekilen bölgelerdeki sorunlar, eğitim yönetiminde yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere, birçok sorun çözüm beklerken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenin performansını ölçmeye yönelik arayış içerisine girmesini anlamakta güçlük çekiyoruz dedi.

“Eğitim-Bir-Sen örgütlü bir hamle ve hareket gücüdür”

Her zaman olduğu gibi yine üyelerimize Eğitim-Bir-Sen üyesi ailesinden olmanın farkını yaşatıyoruz.  Daha önce üyelerine yönelik Şube Müdürlüğü Sınavı Hazırlık Kitabı çalışmasıyla üyelerini sınav sürecinde yalnız bırakmayan Eğitim Bir-Sen, bu hazırlık kurslarıyla da hizmet sendikacılığının güzel bir örneğini daha ortaya koydu. Hafta içi her gün 18:00 ile 21:00 saatleri arası düzenlediğimiz kurslar Şube binamızda devam ediyor.  Yarında bir deneme sınavı yapacağız.  Sınava girecek tüm üyelerimize şimdiden başarılar diliyorum.

Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilcileri olarak, çalıştığınız yerlerde manşetleri sizler atacak, gündemi sizler belirleyeceksiniz. ifadelerini kullandı.