Ankara 1 Şubesi

cehaletin cürmüne teslim olmak

Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz.

Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için emek harcayan, özveriyle çalışan eğitimcilere, ölümle sonuçlanan saldırıların dozunun giderek arttığına dikkat çeken Yalçın, “Bu gidişat bizi endişelendirmektedir. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, eğitimdeki etki alanını daraltan, onları itibarsızlaştıran, bu önemli mesleğin mensuplarını her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren politikalar, disiplini rafa kaldıran uygulamalar, bugün geldiğimiz noktanın müsebbibidir. Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olabilmemiz ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür. Bunun en önemli aktörlerinden biri de öğretmenlerdir. Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermezsek, onları koruyamazsak, toplumda gereken itibarı görmelerini sağlayamazsak, geleceğimizi kurtaramayız. Cehaletin karanlığına mahkûm oluruz. Hükûmete, Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerine, sivil toplum kuruluşlarına ve bütün milletimize buradan çağrıda bulunuyorum. Bu şiddet belasından ancak el birliği ederek kurtulabiliriz. Eğer bu konuda caydırıcı ve önleyici tedbirler bir an evvel alınmazsa, yarın çok geç olabilir”

Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, te’lin ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir.