Ankara 1 Şubesi

İŞ YERİ TEMSİLCİLERİMİZLE BULUŞMA-II

İŞYERİ TEMSİLCİLERİMİZLE İSTİŞARE TOPLANTISINI -2

Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu Şube olarak 15.12.2017 tarihinde işyeri temsilcileri istişare toplantısının ikincisini de gerçekleştirdik.

Bir önceki dönem Şube Başkanlığımızı yapan, şimdi, Memur-Sen Ankara İl Başkanlığını sürdüren Mustafa KIR Başkanımız onur misafirimiz olarak bizleri kırmayıp, toplantımıza katkıda bulundu. Kendisinin Şube başkanlığı yaptığı dönemde üye yapmanın zorluklarına değinerek, bugün gelinen noktada sendikamızın birçok sorunu çözdüğünü ve giderek büyüdüğünü, bununda sevindirici olduğunu vurguladı. STK olarak daha birçok mesafe kat etmemizin gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle İş yeri temsilcilerimizin eğitimi, tanışma ve kaynaşmasını sağlayıp aidiyet duygusunu oluşturmaları gerekir. Bu tür toplantıların zümre bazında da gerçekleştirilirse daha verimli olacağına inanıyorum. Toplantınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra söz alan Şube Başkanımız, Yüksel HAŞLK;

Biz, Eğitim- Bir-Sen olarak kendi medeniyetimizin değerleri ışığında, yeniden üreterek sorumlu bir sendikacılık yapmak üzere yola çıktık. Biz Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak milletimizin refah ve huzur içerisinde yaşaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışan ve insanlık için atılması gerek adımları atan bir sendikayız. Eğitim-Bir-Sen insanların gönlüne hitap eden bir sendikadır. Çalışanların sorunlarına eğilen ve çözüm üreten tek sendikadır. Bütün bunların ve daha fazlasının olması için elimizden gelen katkıyı sunmaya, destek olmaya, çözüm üretmeye, bu ideale inanmış tüm sosyal kesimlerle işbirliği yapmaya yönelik tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm çabamız, daha iyi bir gelecek içindir. Sendika olarak sadece maddi kazanımlar için mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda bu tür etkinliklerle üyelerimizin kaynaşması için çaba harcıyoruz.

Türkiye bugün mazlum ve mağdur halklar için de mücadele ediyor. “Müslüman zamanın şahidi olmalıdır. Bizler bütün yeryüzünden sorumluyuz. Bilgili ve adil olmak zorundayız. Allah, cahil ve zalim olanlara asla yardım etmez. Bizler Müslümanların hakkı ile birlikte bütün insanların hakkını savunmakla mükellefiz. ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak ilan etmesini, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın Siyonistlerin kirli postalları altında ezilmesinin kabul edemeyiz. Mescid-i Aksa ile birlikte Müslümanların namusunun da kirletildiğini, ifade eden Haşlak. Selahaddin Eyyübi’nin hayatından alıntılarda bulundu; Hiç şüphe olmasın başaramayacaklar. Ayaktayız. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir.  Mescid-i Aksa ve Kudüs Müslümanların bir parçasıdır. Asla Siyonistlere terk edilemez. Bu duyarlılıkla hareket etmeye mecburuz. Buradan bir hatırlama yapmak istiyorum, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak ilan etmesini de kınıyorum,  Bu nedenle herkesi pazar günü 17 Aralık’ta Ankara Anadolu Meydanı'nda saat 13:00 da yapılacak olan “Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış” mitingine hepinizi davet ediyorum dedi.

Daha sonra İş Yeri Temsilcilerimizin dilek ve temennileriyle toplantımızı sonlandırdık.