Ankara 1 Şubesi

İŞ YERİ TEMSİLCİLERİMİZLE BULUŞMA-1

İŞYERİ TEMSİLCİLERİMİZLE İSTİŞARE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu Şube olarak işyeri temsilcileri istişare toplantısını şube binamızda gerçekleştirdik. Toplantıda Eğitim Bir Sen Çankaya İlçe temsilcisi Abdullah ÇEREZCİ İşyeri Temsilcilerimize hitaben; Yeni bir heyecanla bu hizmet yolunda sendikamızı daha da güçlendireceğinize inanıyoruz.  Sizler okullardaki gözümüz kulağımız ve muhatabımızsınız. Sendika olarak çok güzel bir yerdeyiz. Ama bu durum bizi rehavete düşürmemeli, birbirimizi daha iyi tanımalı, daha güzel işler yapmalıyız. Bu istişare toplantımızın da temel amacı iş yeri temsilcilerimizin birbirlerini tanıması ve kaynaşmasıdır. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim diyerek, sözü Şube Başkanımıza bıraktı.

Şube Başkanımız Yüksel HAŞLAK; Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, sorunlarını gündeme getirmek ve çözmek, daha iyi eğitim anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalışıyor ve üretiyoruz.

Şubemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanında Milli Eğitim Bakanlığı da bağlı. Bu yüzden sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin her ilinden bizlere telefonla ulaşarak sorunlarını çözmemizi isteyen üyelerimiz oluyor. Bu problemlere yönelik çözüm önerileri geliştirip, yetkililere bildiriyoruz. Üyelerimizin her türlü hukuki, insani ve mesleki sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu her zaman gösteriyoruz. Üyemize yapılan hiçbir haksızlığı kabul etmedik, etmiyoruz. Üyemizin haklı olduğuna inandığımız her durumunu değerlendirerek sonuna kadar savunuyoruz.  Fakat ülkeye ihanet içine girmiş olan kim olursa olsun cezasız kalmamasını istiyoruz.

Kadınlar komisyonumuzu daha aktif hale getirerek, bayan üyelerimizin de sendikal faaliyetlerde çeşitli etkinliklerle kendilerini ifade etmelerini ve sorunlarının çözümlerinde daha etkin olmalarını istiyoruz. 

Üyelerimizle sendikamız arasında güçlü bir iletişim ağı kurarak, iletişim kanallarının sağlıklı, sürekli ve güncel olması için çaba gösteriyoruz. Sendikamızın yerel internet sitesi vasıtasıyla, üyelerimizi ilgilendiren gelişmelerden üyelerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz. Bu tür toplantılar üyelerimizin kaynaşarak aidiyet duygusunu artırdığına inanıyorum dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantımız, iş yeri temsilcilerimizin dilek ve temennileriyle sona erdi.