Ankara 1 Şubesi

ABD DURDUKÇA, DÜNYA GÜVENDE DEĞİL

ABD DURDUKÇA, DÜNYA GÜVENDE DEĞİL

Bugün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu Atatürk Bulvarı ile elçiliğin karşısında bulunan John. F. Kennedy Caddesi üzerinde üyelerimizle toplanarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto ettik. Türk ve Filistin bayrakları ile yeşil ve siyah renkli tevhid bayrakları eşliğinde, "Katil ABD, Ortadoğu'dan defol," "Kudüs İslam'dır, İslam kalacak," "Katil İsrail, katil ABD," "Müslüman uyuma, Kudüs'e sahip çık," "Kudüs'ü korumak onurumuzdur" sloganlarımızı attık.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Ankara İl Başkanımız Mustafa Kır, "İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız" dedi.

Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinden yana olduklarını ifade eden başkanımız Kır, "Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden Özgür Kudüs. Tam da bu yüzden kahrolsun Siyonizm. Tam da bu yüzden defolsun ABD. Tam da bu yüzden Bağımsız Filistin. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa'nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa'nın İslamla kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti. Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri" diye konuştu.

Kır'ın konuşmasının ardından Memur-Sen'in hazırladığı Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu şube Başkanımız Yüksel Haşlak’ın da taşıdığı siyah çelenk, ABD Büyükelçiliği'nin Atatürk Bulvarı tarafındaki duvarına bırakıldı. Polis, daha önce ABD Büyükelçiliği önündeki eylemlerde eylemcilerin elçilik duvarına siyah çelenk bırakmasına izin vermiyordu ancak bu kez siyah çelenk bırakılmasına izin verildi.