Ankara 1 Şubesi

İlçe Ziyaretlerimiz devam ediyor. Rotamız Haymanaydı

           Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu şube yönetimi olarak Yüksel Haşklak’ın başkanlığında Haymana İlçemizde bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Haymana Temsilcimiz İsmet Kaya ile birlikte, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Şükrü Kaya’yı ziyaret ederek Hayırlı olsun dedik ve yeni görevinde başarılar diledik. Haymana eğitim durumu üzerinde görüş alış verişinde bulunduk. İlçe millî eğitim müdürü de bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, başkan ve yardımcılarına, ilçe temsilcisine teşekkür etti.

İlçe Temsilcimizin öncülüğünde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun dedik. Şube Başkanımız Yüksel Haşlak, Öğretmenlerle bir araya gelerek kazanımlarımız hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Okullarda sorun tespit edilmeden çözüm,  teşhis olmadan tedavi olunmaz. Bu anlayış üzerine birçok faaliyet gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığının her türlü başarısızlık ve olumsuzluk sonrası sorumlu olarak öğretmenleri gösterdi. MEB’in bu tutumunun 12 ilde hayata geçirilecek olan pilot uygulama ile bir kez daha görüldüğü belirtildi. Öğretmene performans konusunda aceleci davranması ve hızlı adım atılmış olmasının da öğretmenler adına düşündürücü olduğunun altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans ölçümü, başarı değerlendirmesi, rotasyon gibi konularda son on yıllık süreçte yaptığı hazırlıkları ve girişimleri biliyoruz. Bunların hepsinin tek ortak noktası, ilgili tarafların fikirlerinden ve paydaşların katkısından yoksunluktur. Öğretmen Strateji Belgesi’ndeki öğretmenin mali ve sosyal haklarıyla ilgili özendirici başlıklarla ilgili hiçbir adım atılmamışken, performans konusunda acele adım atılmış olması da öğretmenler adına ayrıca düşündürücü olduğunu söyledi. Öğretmenlerden gelen dilek ve temennileri dikkate alacaklarını ifade eden Haşlak, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.