Ankara 1 Şubesi
1085 | | | 29-12-2019
2020'de Kan ve Gözyaşı Son Bulsun Kardeşlik Daim Olsun
Fatih AŞKIN

 

2020’de Kan ve Gözyaşı Son Bulsun, Kardeşlik Daim Olsun

Eğitim-Bir-Sen, darbecilerin, yasakçıların karşısında, milletin yanında yer alan, medeniyet değerlerimizi kendine rehber edinen, hak ve özgürlüklerin gelişmesi için eğitim çalışanları adına mücadele vererek kazanım üstüne kazanım sağlayan; mağdurların hak arama adresi, mazlumların güçlü sesi haline gelen sendikamız, 2020 yılında yeni üyelerle daha da güçlenmiş ve genel yetkide 8. yılına girmiştir.

2020 yılına gireceğimiz şu günlerde, islam coğrafyasına baktığımızda; başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, terör, işgal, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını, Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini, acı kayıpların, trajedilerin son bulmasını temenni etmekle yetinmeyeceğiz, bunun gerçekleşmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bu çerçevede başta Suriye, Libya, Filistin, Irak, Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi 2020 yılında yalnız bırakmamaya, elimizi uzatmaya, ekmeğimizin ortağı yapmaya devam edeceğiz.

2020 yılında emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; İslam dünyasına, Müslüman toplumlara yönelen tehditleri, ötekileştirme gayretlerini, içinden geçmekte olduğumuz zorlu süreci de bertaraf edecek şekilde topyekûn kurtuluş anlayışla birlikte huzura, refaha ulaşmanın miladı olmalı 2020.

Öte yandan, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ ve ‘Kadim Medeniyetle Yeni Bir Bağ İnşası’ için ön yargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak ve öz eleştiri yaparak sorunlarımızın aşılacağını düşünüyoruz. Mevcut sorunların temelinde yapay gerekçelerin bulunduğunu fark ederek, 2020 yılında sorunu pazarlayan değil, çözümü birlikte arayan yaklaşımın hâkim kılınmasını bekliyoruz.

Son olarak 2020 yılı  güzelliklerle başlıyor, yerli ve milli otomobilimiz tanıtıldı, gurur duyduk.60 yıl önce, Devrim otomobili engellenmeseydi, belki de bugün dünyanın en büyük otomobil devi Türkiye olacaktı. Devrim otomobilini engelleyenlerin torunları bugün bunun önünde duramayacaklardır.Bunlara izin vermeyeceğiz. Bize yerli ve milli otomobil mutluluğunu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a  ve TOGG ekibine teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.

Umutların çoğaldığı, terörün son bulduğu, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olması temennisiyle, 2020, mazlumların kurtuluş yılı olsun. 

 

Fatih AŞKIN

Eğitim-Bir-Sen

Ankara 1 No.lu Şube Başkan Yardımcısı

 

Tüm Yazılar
1 Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Seçimi ve Yetiştirilmesi
2 2020'de Kan ve Gözyaşı Son Bulsun Kardeşlik Daim Olsun
3 Yönetici Atama Yönetmeliğindeki Mağduriyetler...